dimecres, 1 de juny del 2011

L'OMS adverteix que l'ús dels mòbils pot causar càncer...

L'Organització Mundial de la Salut adverteix que l'ús dels mòbils pot causar càncer. Es encara una conclusió provisional però podria fer variar les recomanacions de l'ONU sobre la utilització d'un aparell que ja sembla imprescindible.
Utilitzar telèfons mòbils pot incrementar el risc de patir certs tipus de càncer cerebral en éssers humans, i per aquest motiu els seus usuaris haurien de pensar com poden reduir la seva exposició a aquests aparells, segons han anunciat aquest dimarts un grup d'experts de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).
En concret, un grup de treball format per 31 científics de 14 països, reunits a l'Agència Internacional per a la Investigació del Càncer (IARC, sigles en anglès) de l'OMS, ha afirmat que la revisió de totes les evidències científiques disponibles suggereix que l'ús dels mòbils podria classificar-se com a "possiblement cancerigen".
Aquesta classificació podira fer que les autoritats sanitàries de les Nacions Unides revisessin les seves recomanacions sobre els mòbils, segons admeten els experts de la IARC. Tot i això, reconeixen que caldrà fer més investigacions abans de confirmar aquesta connexió.
L'OMS havia dit amb anterioritat que no hi havia evidències clares sobre l'existència d'un vincle entre l'ús dels mòbils i el càncer.
El responsable de l'estudi, Jonathan Samet, ha declarat que les proves aconseguides "són prou sòlides per classificar el risc del mòbil en el tipus 2B". Aquesta categoria, en una escala de 5, inclou els agents que no està demostrat del tot que són efectivament cancerígens. L'OMS i la IARC es basen en els resultats de les proves d'un estudi sobre l'impacte dels camps electromagnètics en l'origen de gliomes, tumors cerebrals malignes. L'estudi, que va començar el 2004, constata que s'ha detectat un increment del 40% en el risc de tenir gliomes entre els usuaris que passen, de mitjana, més de trenta minuts al dia parlant pel mòbil durant un període de deu anys.
Christopher Wild, director de la IARC, s'ha compromès a continuar investigant sobre les conseqüències de l'ús intensiu del mòbil i ha recomanat reduir el temps d'exposició als aparells utilitzant dispositius de mans lliures i enviant missatges de text.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada