dimecres, 25 de maig del 2011

manifestació dels indignats!!!

Unes 5.000 persones han participat aquesta tarda en l'assemblea general del moviment 15-M de la plaça de Catalunya de Barcelona, on, entre altres acords, s'ha decidit convocar una gran manifestació, el 15 de juny , que marxarà fins a la seu del Parlament de Catalunya, al parc de la Ciutadella de la capital catalana. Els indignats decidiran diumenge a la tarda, en una nova reunió, si l'acampada continua o si, en canvi, es desmantella. El moviment també ha decidit estendre les protestes per barris.
A més, s'ha fixat per a principis de la setmana que ve una manifestació contra les retallades en l'educació pública, que sortirà de la plaça d'Universitat, i una marxa contra les retallades sanitàries, que sortiria de la plaça de Colom.
La jornada de dissabte, dia de reflexió, s'ha desenvolupat amb tranquil·litat. L'espai de la plaça s'ha convertit al llarg de tot el dia en una zona d'activitats per a tots els públics, on, a més de les assemblees de les diferents comissions de treball (educació, medi ambient, convivència, reforma de la llei electoral), s'han fet accions obertes a la ciutadania, com obres de teatre, sortides en bicicletes, sempre amb un missatge reivindicatiu.
Els manifestants de Barcelona estan utilitzant el compte oficial de l'organització a Twitter (#acampadabcn) per demanar ordinadors, crema solar i galetes, entre altres coses.
L'ambient a la plaça continua sent una barreja de reivindicació i festa, ja que s'han organitzat una infinitat de tallers i activitats, des de perruqueria passant per un hort urbà, i fins i tot hi ha un espai destinat per a l'oració.
Des de Barcelona es vol internacionalitzar el moviment i constituir una xarxa mundial de totes les acampades que s'estan produint.
Des de la comissió d'internacional de l'acampada, han assegurat que han tingut contacte amb altres protestes, com al centre d'Atenes. A més de centrar l'atenció de les portades i titulars de mitjans de tot el món, una prova més que denota l'atenció que està despertant l'acampada és que s'ha desplaçat aquest dissabte a la plaça de Catalunya un equip de la televisió privada germànica RTL.
Gairebé 5.000 ciutats

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada