dilluns, 20 de juny del 2011

Els bancs espanyols guanyen 3.741 milions d'euros en el primer trimestre del 2011

3.741 milions d'euros! Aquesta és la xifra que ha fet pública aquest dilluns l'Associació Espanyola de Banca (AEB) en relació amb els beneficis que han obtingut els bancs espanyols durant el primer trimestre del 2011. Una xifra que suposa un 4,5% menys que en el mateix període de l'any anterior.

A més, segons aquestes dades el marge dels interessos ha caigut un 0,8%, igual que el de l'explotació, que és l'índex que reflecteix millor l'activitat bancària, que retrocedeix fins al 4,7% i es queda en 5.657 milions d'euros.

D'altra banda, el capital bàsic dels grups bancaris, també conegut com a "core capital", ha millorat 90 punts durant els tres primers mesos d'any, i ha arribat al 9,42%, mentre que la morositat se situa en el 4,45%, 0,23 punts més que durant el mes de març del 2010.

El secretari general de la AEB, Pedro Pablo Villasante, ha assegurat que "la banca espanyola continua aconseguint beneficis gràcies a la seva capacitat de gestió i al seu model de banca comercial minorista amb enfocament al client".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada