dilluns, 20 de juny del 2011

Les previsions apunten que l'estiu serà més calorós i farà créixer el risc d'incendis

Aquest dimarts a les 19.16 h entrarem oficialment a l'estiu. Un estiu que segons les previsions serà especialment calorós. Davant d'això, l'Agència Estatal de Meteorologia ja ha alertat del creixent perill d'incendis i ha augurat una campanya forestal complicada.

El fet que aquesta primavera hagi estat un 27% més plujosa del que és habitual propiciarà un augment de les temperatures durant les properes setmanes, i, segons les previsions, durant els mesos de juliol, agost i setembre seran almenys 1 grau més altres de la mitjana, fet que elevarà el risc d'incendis.

Davant d'aquesta situació, l'Agència Estatal de Meteorologia ha alertat de la situació i ha explicat que la campanya d'aquest any s'espera que sigui especialment difícil.

Temperatures elevades:

L'increment en les temperatures es farà notar especialment a la meitat sud i est de la Península, així com a les Illes Balears i les Canàries.

A més, les previsions també apunten que la primera onada de calor important de la temporada d'estiu es registrarà a finals d'aquesta setmana i principis de la següent, moment en què es podrien arribar a registrar 40º, sobretot en punts d'Andalusia Occidental.

La temperatura mitjana peninsular durant la temporada d'estiu serà d'uns 23º, mentre que les màximes al nord se situaran prop del 20º i les del sud superaran amb escreix els 26º.

Amb 15,30º de mitjana, les dades col·loquen aquesta primavera com de les més càlides de la història.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada