dimecres, 15 de desembre del 2010

Tabac, Alcohol i Drogues

BLOC VI LES DROGUES
Temps Parcial: _______/ Temps Total: _____
COMENÇA LA SINTONIA CD ? Pista ? 
QUAN BAIXA EL VOLUM DE LA CANÇÓ PARLA LA LOCUTORA 1

CARLA/ MARINA/DIONÍS (LOCUTOR 1)
A continuació, Sara i Andrea ens parlaran sobre el tabac, l'alcohol i les drogues.

ANDREA (LOCUTORA 11)

Hola, bon dia, soc Andrea Clausell i us vaig a comentar una enquesta que vam passar fa unes setmanes entre els nostres amics i amigues que tenen de 15 a 20 anys. Jo parlaré del buidatge que vam fer en l'enquesta dels xics.

SARA (LOCUTORA 12)
Hola, bon dia sóc Sara Paulo i avui parlaré sobre el consum del tabac, l'alcohol i les drogues de les xiques de l'actualitat .

ANDREA
La majoria de nois que van contestar, tenien sobre els 16 anys i la majoria estaven estudiant, deixant en una banda les dades personals, ens centràrem en el tabac, ens van ficar que la majoria dels pares fumaven i que ells, també fumaven habitualment. Els seus primers cigarrets, se'ls van fumar als 11 anys i en estranyes ocasions, van fumar a partir dels 13 anys. Vam preguntar si els pares sabien que fumaven i un 37% va dir que no, un altre 37% va dir que si, però els pareix malament i només un 26% va dir que els pares lis deixaven fumar i que lis pareixia bé.

SARA
La majoria de xiques ha provat el seu primer cigarret als 13-14 anys i la majoria fumen habitualment, encara que de vegades el seus pares no ho sàpien o ho saben però no els pareix bé.

ANDREA
En l'apartat de l'alcohol, vam divisar que un 64% bevia alcohol habitualment, un 77% dels pares d'aquestos bevedors habituals ho sabien i per finalitzar en aquest apartat, la freqüència de botelló d'aquestos bevedors es d'una a dues vegades al mes.

SARA
Quan aquestes ixen de festa, l'alcohol és un altre factor que  influeix en la societat,  en general les xiques abusen tant bevent com els xics, només un 30% consumeix alcohol habitualment però el altre 70% en consumeix cada cap de setmana en l'anomenat "botelló" o sinó només alguna vegada i açò de moment no es preocupant mentre que no s'eleve la xifra.

ANDREA
En l'apartat de les drogues, un 56% dels adolescents ha provat algun tipus de drogues, la majoria el que han provat són: els porros, la cocaïna, el speed i l'extasis. A pesar d'haver consumit eixos tipus de drogues dures, només un 17% de la població s'enganxa a eixe tipus de drogues i el que consumeixen, son els porros.
Als enquestats, també lis vam preguntar quines conseqüències por tindre l'abús de les drogues i ens van dir: mort, malalties i pèrdua de memòria. També lis qüestionarem per què el tabac i les drogues són substàncies acceptades legalment i la majoria dels enquestats van contestar: perque donen diners a l'Estat.

SARA
  Les xiques no solen consumir tantes drogues com els xics, només un 15% o 20% consumix alguna droga habitualment i casi sempre solen ser drogues blanes com per exemple porros; però de que han provat alguna droga blana o dura en algun moment de la seva vida encara que avui no en consumeixen ja puja una mica mes, aquestes són el 80% o 85% de les joves.
Però la verdadera realitat s'amaga darrere de tot açò, darrere de les festes, les risses, els amics...i sempre hi busquem la mateixa solució: "tranquil que jo controle.." o com per exemple també diem "per un dia que ho faça no hi passa res..." però el abús de tot açò pot causar grans d'anys cerebrals  o inclús pot causar-te la mort.



1 comentari: