dimecres, 9 de març del 2011

per al periòdic:

  LES DROGUES
El tabac, l'alcohol…És a dir, les drogues en general, són algunes substàncies acceptades legalment per l'Estat. Van a comentar el buidatge d'una enquesta que vam passar fa no molt entre els nostres amics i amigues que tenen de 15 a 20 anys.En l'apartat dels xics, la majoria dels enquestats tenien sobre els 16 anys i eren estudiants. Fins ara, hi havia llocs on es podia fumar, però aquest mes ha entrat en vigència una llei que prohibeix fumar en bars, restaurants, discoteques i també han prohibit fumar en llocs propers als xiquets. La majoria dels enquestats van provar el seu primer cigarret als 11 o 12 anys i fumen habitualment. La majoria de xiques ha provat el seu primer cigarret als 13 o14 anys i la majoria fumen habitualment, encara que de vegades el seus pares, o bé no ho saben o bé saben que les seves filles fumen però no els pareix bé. Quan els xics ixen de festa, normalment, cauen en l'hàbit de consumir alcohol, un 64% dels xics beuen alcohol una o dues vegades al mes i només un 77% dels pares d'aquests bevedors habituals ho saben. Quan les xiques ixen de festa, l'alcohol és un altre tema que influeix en la societat, en general les xiques abusen tant bevent com els xics. Les dades no són massa elevades, perquè només un 30% consumeix alcohol habitualment, però l'altre 70% en consumeix cada cap de setmana, o només alguna vegada, en l'anomenat "botelló". En l'apartat de les drogues, una gran part dels adolescents ha provat algun tipus de droga. El que han provat són: els porros, la cocaïna, l'speed i l'èxtasi. A pesar d'haver consumit alguna vegada aqueixos tipus de drogues dures, només un 17% té l'hàbit de consumir porros habitualment
Respecte a les xiques, no solen consumir tantes drogues com els xics; només un 15% consumix alguna droga habitualment i quasi sempre solen ser drogues blanes, principalment marihuana.
Als enquestats, els vam preguntar quines conseqüències pot comportar l'abús de les drogues i ens van contestar que "pèrdua de memòria", "malalties" i fins i tot "la mort". També els demanàvem per què el tabac i les drogues són substàncies acceptades legalment i la majoria dels enquestats van contestar que "perquè donaven diners a l'Estat".
Però la verdadera realitat s'amaga darrere de tot açò, darrere de les festes, les rialles, els amics... i sempre hi busquem la mateixa solució: "tranquils, que jo controle.." o també diem "per un dia que ho faça no hi passa res..." però l'abús de tot açò pot causar danys cerebrals o inclús pot arribar a causar-te la mort.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada